Ιδρυτική Ανακοίνωση

Στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, που αφορά τα συμπληρώματα διατροφής (natural medicines), αλλά και τα φυσικά καλλυντικά (natural cosmetics), καθώς και τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων με τα natural medicines (συμπληρώματα διατροφής) , ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2021, η εταιρεία HOMEOSTASIS CNPC (Ομοιόστασις).

Ο σκοπός της εταιρείας είναι να αναβαθμιστεί και να μεταλαμπαδευτεί η γνώση, η πληροφορία σχετικά με τα natural medicines, τα natural cosmetics και τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων και των natural medicines, προκειμένου απέναντι στην «βαρβαρότητα», στο φονταμενταλισμό, στα fake news και στην ημιμάθεια, να αντιπαρατεθεί η γνώση και η παιδεία. Επίσης να αναπυχθεί ορθή κρίση και να διευρυνθεί η χρήση των natural medicines στην αντιμετώπιση κυρίως χρονίων καταστάσεων του οργανισμού και στην πρόληψη τους καθώς και στην ευεξία και ευρυθμία του Οργανισμού.

Οι στόχοι της εταιρείας στον τομέα της γνώσης και της παιδείας, υλοποιούνται με την ίδρυση του Ινστιτούτου Natural Medicines Greek Institute (NMGI).

Το ινστιτούτο κυρίως θα οργανώσει σεμινάρια για τους συνδρομητές της HOMEOSTASIS CNPC (Επαγγελματίες Υγείας, Ιδιώτες, Στελέχη Εταιρειών) και η έναρξή τους θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2021 σε όλες τις πόλεις – έδρες των Περιφερειών της Χώρας. Πρόσθετα θα εκδίδει την διμηνιαία Επιθεώρηση με τίτλο Α-Ζ for Natural Medicines που θα διανέμεται με πρόσφορο τρόπο στους Επαγελματίες Υγείας καθώς και το ηλεκτρονικό εβδομαδιαίο news letter με τίτλο Pharmacist’s Letter. Το NMGI έχοντας την υποδομή θα διεξάγει Κλινικές Μελέτες για τα natural medicines & cosmetics.


Οι στόχοι της ΗΟΜΕΟSTASIS CNPC στον τομέα της έγκυρης πληροφόρησης της κοινωνίας μας υλοποιούνται με το blog naturalmed.gr με συνεχώς ανανεούμενα άρθρα και το εβδομαδιαίο newsletter στους συνδρομητές του και επίσης με την μηνιαία εντυπη έκδοση (θα κυκλοφορήσει την 3η Κυριακή του Νοεμβρίου) με τίτλο naturalmed και υπότιτλο exploring nature optimizing well-being. Επιπλέον η HOMEOSTASIS CNPC παρέχει δωρεάν πληροφορίες και απαντήσεις στα ερωτήματα της κοινότητας με το τμήμα της Ask the Expert for Natural Medicines

Οι ενέργειες της εταιρείας απευθύνονται στο ανθρώπινο δυναμικό τόσο των εταιρειών που διακινούν αυτά τα προϊόντα, όσο και των σημείων πώλησης αυτών των προϊόντων, καθώς και στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, γιατί αποτελεί πεποίθησή μας ότι η επιστημονική γνώση αποτελεί δύναμη και συνδράμει στη δημιουργία ορθής σκέψης και κρίσης από όλους όσους παράγουν, διακινούν και καταναλώνουν αυτά τα προϊόντα.
Είναι γεγονός ότι η ημιμάθεια και τα εμπορικά συμφέροντα, τροφοδοτούν ακραίες απόψεις, «μοναδικές» αλήθειες, λανθασμένες εκτιμήσεις, ενισχύουν την πόλωση ανάμεσα στις ονομαζόμενες ολιστικές, ομοιοπαθητικές, κλασσικές, εναλλακτικές και λοιπές θεραπείες. Ο ανθρώπινος οργανισμός, αποτελείται από κύτταρα, ομάδες κυττάρων (ιστοί), όργανα και συστήματα (από τους ιστούς).

Ο οργανισμός σαν σύνολο οργάνων και συστημάτων, υποχρεούται και δικαιούται από τη φύση να κάνει τα πάντα για να λειτουργεί σε όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του.

Ο οργανισμός του ανθρώπου έχει τη δύναμη εξισορρόπησης, ανάπλασης, ομοιοστασίας, διόρθωσης κλπ των κυττάρων και των ιστών (own power of healing), όχι όμως των οργάνων, των συστημάτων και του οργανισμού..

Τα natural medicines ωφελούν τον οργανισμό όταν γίνεται σωστή και κατάλληλη χρήση τους και συνδράμουν το ίδιον χαρακτηριστικό αυτού του οργανισμού to own power of healing με τη χορήγησή τους.
Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι τα natural medicines και τα natural cosmetics δεν θεραπεύουν τις νόσους, δεν ανάσχουν τις ανεπάρκειες των οργάνων και των συστημάτων του οργανισμού και δεν μπορούν ποτέ για οποιονδήποτε λόγο, να αντικαταστήσουν και να υποκαταστήσουν θεραπευτικές προσεγγίσεις της ιατρικής στην αντιμετώπιση νόσων και νοσηρών καταστάσεων, επικίνδυνων για τη ζωή και τη λειτουργία του οργανισμού.

Οι αλληλεπιδράσεις φαρμάκων και natural medicines, είναι απαραίτητο να γίνουν κοινή γνώση. Τα φάρμακα τα συνταγογραφεί ο γιατρός για τον συγκεκριμένο ασθενή για την αντιμετώπιση της νόσου. Ταυτόχρονα, οι ασθενείς έχουν δικαίωμα ως ανθρώπινα όντα να επιλέγουν ελεύθερα τη διατροφή τους, να λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής, να βοηθούν τον οργανισμό τους στην «αυτοθεραπεία».
Η επιλογή και η δοσολογία των natural medicines και natural cosmetics, οριοθετείται από ένα πλαίσιο το οποίο δεν είναι αυστηρό και δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι, καθώς η διατροφή και η λήψη στοιχείων από τη φύση, δεν μπορεί να οριοθετηθεί με αυστηρότητα.

Η απουσία οριοθετήσεων, δημιουργεί πεδίο ανάπτυξης εσφαλμένων τοποθετήσεων και επικοινωνίας αυτών (π.χ από άσχετους τηλεπωλητές), η δε έλλειψη γνώσης και ορθής πληροφορίας σε όλα τα σημεία πώλησης των προϊόντων αυτών και η μη ύπαρξη κοινής γλώσσας επικοινωνίας για αυτά, οδηγεί στο αποτέλεσμα η αγορά αυτών των προϊόντων να μένει καθηλωμένη επί μακρόν σε χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης (π.χ. κάποιοι τα παίρνουν εσφαλμένα, έχουν βλάβες και τα διακόπτουν) και να προβάλλονται, να διαφημίζονται και να προωθούνται στην αγορά με μεθόδους και επικοινωνιακά εργαλεία που στερούνται σοβαρότητας και αξιοπιστίας.
Φιλοδοξούμε σε συνεργασία με την Ελληνική και Διεθνή Επιστημονική κοινότητα και με την έγκυρη πληροφόρηση από τις πηγές, να συνδράμουμε στην ανάπτυξη μίας κοινής γλώσσας επικοινωνίας για αυτά τα προϊόντα, να βελτιωθεί η σωστή χρήση τους, να προάγουν την ευεξία του ανθρώπου και να συμβάλλουν στην πρόληψη νοσηρών καταστάσεων του οργανισμού του.